Våra leverantörer

Bra saker har drygt 30 leverantörer vars produkter passar in på ett eller flera av våra ledord Eko, Återbruk, Rättvist och Nära.
Här presenterar vi ett urval.

Geggamoja  EKO

Svenskt familjeföretag som tillverkar kläder och mjukisdjur för barn i ekologisk bomull och bambu. Mjukisdjuren är fyllda med återvunnen polyester. Allväderskläderna är impregnerade med Bionic Finish Eco och innehåller varken flourkarboner, formaldehyd eller paraffin.
Ett av få GOTS-certifierade svenska företag.

Duns Sweden  EKO

Färgglada kläder med härliga mönster för barn och påslakan för både stora och små. Allt i GOTS-certifierad bomull.

Fahrmans EKO  RÄTTVIST

Ekologiskt och hållbart tillverkade, pedagogiska leksaker från företag som Plan Toys och Ever Earth samt rättvisemärkta Lanka Kade. Alla med stort engagemang i miljö och sociala frågor.

Ting by Ling  RÄTTVIST  ÅTERBRUK

Schysst tillverkning och handel av smycken och väskor enligt kriterierna för fairtrade. Anlitar småskaliga verkstäder i Kina och Sri Lanka och ett kvinnokollektiv på Filippinerna. All tillverkning sker hantverksmässigt.

Hemtvål  EKO  NÄRA

Tillverkning för hand av naturtvålar och cerat utan konstigheter. Råvarorna, som är ekologiska, är vegetabiliska oljor (EJ palmolja) och bivax med eteriska oljor som doftsättning.

Sackeus  RÄTTVIST  EKO

Rättvisemärkt och ekologiskt kaffe, te och choklad med mera.

Västerbottenssåpa  EKO  ÅTERBRUK

Västerbottenssåpa är en gammaldags, rejäl och överfettad såpa tillverkad av återvunnen matolja. Såpan har samma funktion som linoljesåpa, vårdande och återfettande, och används med fördel till all rengöring, men är extra bra till naturmaterial som trä och sten.

Imse Vimse  EKO

Badcaper, tvättlappar, simbyxor och dregellappar för bebisar, allt ekologiskt.
Svenskt företag som startades av en mamma vars döttrar hade eksem.

Eco Cosmetics  EKO

Ekologiskt certifierade hud- och hårvårdsprodukter som solskydd med fysikaliskt filter, deodorant, hudlotion, blöjkräm, schampo och balsam. Innehåller inga parabener, nanopartikklar, petroleum eller andra dumheter. Endast naturliga ingredienser.

Humble Brush  EKO

Tandborstar med 100 procent naturligt nedbrytbart skaft av bambu. För varje såld tandborste doneras dessutom en, eller motsvarande summa, till behövande. Det finns även ett litet ställ i bambu. Bambu har fantastiska egenskaper, det är antiseptiskt och behöver varken besprutas eller gödslas, inte heller återplanteras då det omfattande rotsystemet ständigt skjuter nya skott.

Växbo Lin  EKO

Miljömärkta textilprodukter som handdukar, dukar, disktrasor, sjalar med mera i 100 procent lin. Svenskt företag med tillverkning i Växbo, Hälsingland. Naturskyddsföreningens märkning Bra miljöval.

Summerville  EKO

Snuttetrasor, bebisfiltar, badcaper, påslakan och lakan, allt för de små i ekologisk GOTS-märkt bomull. Även täcke och kudde med växtbaserad fyllning.
Svensk design.

Anneko design  EKO

Kort gjorda av returpapper och tryckta med den mest miljövänliga tryckningsmetoden. Även små brickor och skärbrädor, tillverkade av Formpress på Öland, som har stor miljöinriktning. Svensk design och tillverkning.